lauantai 23. maaliskuuta 2013

Life thru SMEG

Tässäpä kuvia meidän alakerrasta.



Ei ole ihan valmista. Tarkkaan ottaen ylimmässä ja tässä alapuolella olevassa kuvassa ei ole yhtään valmista pintaa. Tuossa yläpuolella vähän vilahtaa valmista kattoa.


Mutta Smeg säihkyy pölyisenäkin. Pitää vaan hitsi vie enemmän ääntä kuin toivottiin. Nähtäväksi jää kuinka paljon häiritsee, vai tottuuko siihen. Ei se nyt onneksi kovin paha ole.


 //////////////

Portaikossa kiertää ihana valo kun aurinko paistaa. 
Näiden kanssa elellään vielä reilu kuukausi.


Mutta kunhan nämä saadaan toukokuun puolivälissä paikoilleen (U-mallisena tosin), niin kyllä meidän kelpaa!

Kuva


////////////////

Tänään saatiin lastenhuone sellaiseen vaiheeseen, että on ihan varmaa että ainakin se huone on valmis muuton koittaessa. Vielä pari hiontakohtaa, vähän pohjamaalausta pariin seinään ja lopulliset pinnat. Se on sitten siinä. Tapettikin valittiin. Yllätin itseni. Melkein vuoden pähkäilyn ja parinkymmenen ihanan tapettimallin jälkeen valinta on tämä oikeanpuoleinen Sandbergin talot-tapetti.


Vasemmanpuoleinen on meidän nykyisessä leikkihuoneessa ja alusta asti olen pitänyt selvänä että samaa en voi uuteen kotiin laittaa vaikka se onkin aivan ihanaa. Nyt tuli sitten sellainen olo, että miksi muka en, kun se kerta edelleen on aivan täydellistä ja kaikissa muissa on jonkunasteinen kysymysmerkki. Eikä tähän ole kukaan kyllästynytkään kun leikkihuone ei juurikaan käytössä ole ollut (kaikki lelut lojuu aina olohuoneessa). Väri vaihtuu, malli pysyy. Maanantaina tilaus vetämään, ellei saada suoraan kaupasta.


34 kommenttia:

  1. Voiih, ihan täydellinen Smeg <3 Aivan ihana!

    VastaaPoista
  2. Smeg näyttää iiihanalta, samoin tulevat rappuset.

    VastaaPoista
  3. Voih, tuo jääkaappi on vaan ihana!

    Mä oon miettiny myös tuota Kasparin kohtaloa. Ei meinaa nimittäin parempaa löytyä! Se on vaan ihana. Mut mä en vaihtais väriä vaan asukkaan;) Katotaan. Harmittaa kun on melkein täys rulla jemmassa, mut se jäis varmaan käyttämättä kun eri erissä voi olla niitä sävyeroja niin paljon... ;(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tuo Smeg tosi kivan näköinen. Toivotaan että käyttö on yhtä ihanaa :)

      Mä eilen päivällä mietin että tilataanko 3 vai 4 rullaa ja jos otan vähemmän niin kehtaanko tulla ruinaamaan sun vajaata rullaa avuksi ;) Mutta tuli itsellekin mieleen, että värierä on kuitenkin jotain ihan muuta, joten ei varmaan voi harkitakaan. Mut ihanaa se on, ei vaan voi enää vastustaa!

      Poista
    2. Joo, sitä tapettia sais täältä. Mut tuli mieleen, että pitäiskö tehä kimpptilaus ja yksi ottaa yksi rulla puokkiin? Auttasko asiaa... Jos meille riittää ehkä kaks, mut varmuudeks kolme. Ja teille ehkä kolme, mut varmuudeks neljä....? Ois sitten samaa erää ainakin.

      Poista
    3. Hyvä idea! Eli siis kuinka monta yhteensä, mä jo putosin? ;) Siis 7 vai 5+1..?
      Mä ajattelin huomenna soittaa Lastenhuoneeseen ja kysyä onko niillä hyllytavarana niin saatais heti. Ja sitten vois nopeesti noutaa lisää jos jää vajaaksi. Jos sitä on, niin varaanko / noudetaanko teillekin?

      Vai onko sulla joku paikka mistä sais edukkaammin..? :)

      Poista
    4. Mulla ois sulle haaste, käy kurkkaa! Saiskos nähdä palan muuttorealityä :)?

      Poista
    5. Oivoi, eikö tässä yllä just ollut rempparealityä tarpeeks? ;D Huh, pitää väähn miettiä haluanko tätä nykyistä olotilaa mihinkään edes itselleni muistiin. Täällä on ihan kaameeta! Mutta kiitos haasteesta, pistän harkintaan :)

      Poista
  4. Meillä on ollut tuo samainen mustavalkoinen tapetti lasten leikkihuoneessa nyt pari vuotta. Ollaan tykätty kovasti.

    VastaaPoista
  5. Ihana Smeg <3
    Ihanat rappuset tulossa teille!
    Ja tapettivalinta on kyllä niin hyvä, tuohon talotapettiin vaan ei kyllästy varmaan koskaan, meillä mustavalkonen toisella ja punavalkonen toisella tytöllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekä Smeg, että nuo portaat, että tapetti saa mut odottamaan muuttoa entistä kovemmin kun ovat niin ihania! Kiva kuulla että tapetti ei kyllästytä vaikka on kerralla kahdessa huoneessa :)

      Poista
  6. "Huh huh", oli mun eka, täysin sensuroimaton ajatus...

    Ei vaan, valmista ei vielä ole, mutta siitä tulee niiiiin hieno!!!

    Tuo teidän leikkihuoneen tapetti on niin ihana ja varmasti toimiva, kun rauhoittaa varmasti hyvin sitä lastenhuoneen väriskaalaa! Mutta mikä siinä onkaan, että samaa ei haluaisi laittaa uuteen? Mietin just, onko meillä mitään samaa pintamateriaalia tai kiintokalustematskua kuin edellisessä kodissamme, joka oli siis 2006 valmistunut uudiskohderivari, enkä keksi yhtään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, joo se on itselläkin mielessä melkein koko ajan... Kyllä se joku päivä valmistuu, mutta kysymys kuuluu valmistuuko ennen muuttoa..? Ei.

      Jotenkin sitä ei vaan haluaisi toistaa itseään, vaikka edelliset valinnat on olleet mieluisia. Maailma on täynnä kaikkia ihania kuoseja ja värejä, miksi ei tutustuisi vähän useampaan? Nyt vaan ei voi enää vastustella - kyllä mä melkein vuoden yritin kuitenkin ;D

      Poista
  7. Oih, kyllä se Smeg siellä loistelee hienosti, ihana on :) <3 Koittakaa jaksaa remontin kanssa, lopputulos on varmasti UPEA! Tsemppiä! <3

    Hyvä valinta lastenhuoneen tapetiks :) Meillähän olis tuolla uudessa kodissa toisessa lasten makkarissa toi sama tapetti mut vaaleensinisenä... huokasin alkuun kun näin sen, että ei voi olla noin sama maku kun meillä (kun muistat meidänkin historian ton vihreen tapetin kans...), mut sit tajusin et harmiksi se sininen on kyl täysin väärä väri!! Ehkä vuosi pari sitten olisin hihkunut siitä, mut nyt ei kyl voi kuvitella sitä enää pitävänsä... eli vaihtoon menee meillä, vaikka ihana onkin! Mä tilasin just eilen ellokselta sitä fermin minttua harlekiinia :) Sai alea, niin oli pakko ;) Roopen huoneen tapetti on siis jo hankittu, sitten pitäs vielä jaksaa odottaa et saatais se kämppä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. E istuu just mun kainalossa ja itkee että haluaa sen sinisen eikä mitään mustaa... ;) kävin siis kurkkaamassa, ja nettikuvan perusteella se sininenhän shiftaa vähän turkoosiin. Eiks se siis kävis? Luonnossa en kyllä ole nähnyt. Ja siis se fermin harlekiinihan on aivan ihana nimenomaan minttuna!!! Onnittelut hyvästä ostoksesta :) Harmi kun Ellos ei myy noita Sandbergin tapetteja...

      Kiitos <3

      Poista
  8. Ihana Smeg!!! Ei toi mun Smeg kyllä juurikaan ääntä pidä :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se mitään kummallista ääntä pidä, mutta käyntiääni, hurina, on kovempi kuin ajateltiin. Ja välillä on kyllä niitä "kurlauksia" vai miksi sä niitä kutsuitkaan ;)

      Poista
    2. Heh, joo, ne taitaa olla Smegin perusominaisuus. :D

      Poista
    3. Pitäis melkein lisätä tuoteselostukseen ;)

      Poista
  9. Ooh, aivan ihanat portaat! Tosi kauniit, ja varmasti kelpaa tassutella. Ja tietysti ihana Smeg <3 Ja vielä tapettikin, ihan sinun näköinen :)

    Erittäin hyvä siitä tulee, kovaa vauhtia jo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunhan ne raput sieltä aikanaan tulee, ei malttais (taaskaan) odottaa :)
      Heh, no voisin mä ihan mielellään muuttaa tuollaisen tapetin tyyppiseen satutaloonkin asumaan, joten hyvä kompromissi näin.

      Tänään oli mies pitänyt kaverin kanssa vauhtia yllä. Nyt alkaa olla pelkkiä pintoja vähäksi aikaa jäljellä! (tosin pinnat kattaa mm. lattian asennuksen...) :)

      Poista
  10. Jopas tuleeekin ihanat rappuset <3

    Mä mietin kanssa tota tapettia, kun se on vaan kans niin ihana! Tilasin kuitenkin sen Fionan numero/pöllötapetin mustareunaisena, kun tyttö tykkäsi siitä enemmän ja on ehkä muutenkin enemmän meidän tyyliä. Kiitti muuten Ogelin K-Rauta vinkistä. Tilasin sieltä tapetin ja samalla huomattiin, että hinnat on ainakin joidenkin tuotteiden osalta huomattavasti halvempia kuin Vantaanportin K-Raudassa, jossa ollaan aiemmin asioitu. Gyproceissa oli yli 3 euron hintaero per tsipale. Viiden litran saumatasoitepurkissa (tms...) oli hintaeroa jopa 10 euroa... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen myös että nuo rappuset tulee olemaan aivan ihanat!

      Sitä Fionaa mietin viime hetkiin, mutta meillä on kiva numerotaulu jonka haluan seinälle ja numeromagneetit ja mitähän vielä, niin ajattelin että iskee pian numeroiden yliannostus ;)

      Kiva kuulla että vinkistä oli hyötyä! Meillä on tuonne Vantaanporttiin rakentajan kortti niin on saatu melkein kaikesta -10%, joten se on ihan jees kun se on niin kätevästi tuossa matkalla. Vielä parempi se olis tietty ollut tuonne Ogeliin... Jos ootte gyproceja enemmänkin ostamassa niin kantsii pyytää tarjous (Malmin) Rautiasta ;)

      Poista
  11. Mä en kestä! Noi portaat on I-H-A-N-A-T !!!!!!!
    Näkisit meidän portaat *repeilee* kellertävän puunväriset hirvitykset :D
    Mies on luvannut maalata ne valkoisiksi jo kaksi vuotta sitten. Tässä sitä odottellaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotan noita portaita innolla :)

      Kannattaa maalata ne portaat!! Mähän maalasin ite meidän nykyisen asunnon mäntyportaat 1,5 kuukautta sitten kahden vuoden odotuksen jälkeen. Tuli aivan ihanat ja harmittaa kun tein sen vasta nyt, kun oltais voitu nauttia noista itse tässä asuessa. Koitan saada tällä viikolla niistä postauksen aikaiseksi niin näet eron. Luulen että teidän projekti saa siitä uutta puhtia ;)

      Poista
  12. Lastentapetti on aivan ihana.

    Meillä on Smeg ns. pelihuoneessa ja silloin uutena se piti musta ihan hirveetä meteliä, mut nyt en ees muistanut asiaa eli siihen tottuu..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä! Harmi vaan ei ollut hyllyssä tarpeeksi rullia, joten ei ehditä saada ennen muuttoa kuntoon.

      Hyvä kuulla että siihen meteliin tottuu. Toivottavasti meille käy samoin vaikka se melkein olohuoneessa majaileekin :)

      Poista
  13. Ihanat portaat! Ja tapetti ja jääkaappi :)

    En malttaisi odottaa, että pääsee näkemään valmiin kokonaisuuden. Ison työn olette tehneet ja näyttäisi jotain vielä olevan jäljelläkin;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Vielä kun sais loputkin paikoilleen :) Kyllä te sinne pian pääsette, V.n synttäreille viimeistään! Ne tosin saattaa siirtyä toukokuun loppupuolelle... Pitää vähän saada huilia ensin ;)

      Poista
  14. Tosi ihanat nuo teidän tulevat portaat, wau! Meilläkin tässä nykyisessä kodissa oli männynväriset portaat ja onneksi, onneksi maalattiin ne muuton yhteydessä (samoin kellastuneet parkettilattiat hiotutettiin ja sävytettiin valkoisiksi). Kyllä nyt ärsyttäisi katsoa niitä kellastuneita hirviöitä ja haaveilla maalauksesta. Monta muuta juttua jäikin sitten vielä häiritsemään, mutta tuolla oli varmasti lattioiden ohella yksi isoimmista vaikutuksista asunnon yleisilmeeseen. Tosi kiva on edelleen tuo tapettin, mitäpä sitä hyvää vaihtamaan :). Hei, kuinka paljon teillä muuten on neliöitä tuossa olohuoneessa ja minkälainen sohva siihen nyt olikaan tulossa? Mä olen pääni puhki koittanut nyt miettiä meidän pienen ja vain yhden ehjän seinän olohuoneen sisustusta, kaikki vanhat kalusteet pitäisi laittaa uusiksi, halpaa kuin saippua....

    - Silla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiva kuulla taas :) Te teitte kyllä just oikein, että maalasitte heti, ettekä jääneet odottamaan hyvää hetkeä. Portaat vaikuttaa yleisilmeeseen tosi paljon, ainakin meillä kun kököttävät niin keskeisellä paikalla (sekä uudessa että vanhassa).

      Tuosta on vähän hankala niitä neliöitä määrittää, kun on keittiön ja ruokatilan kanssa samaa tilaa, mutta ehkä n.9-10. Jos katsot pohjakuvaa niin terassinovesta nurkkaan on n.240cm, vastapäinen seinä ovesta nurkkaan n.180cm ja se päätyseinä n.360cm. Ikean valkoinen Arild-nahkasohva tulee siihen 240 ikkunaseinälle. Tv-tason löytäminen tuohon 180cm tilaan on melkein mahdotonta kun viereen pitää mahduttaa 23cm leveä kaiutin... Ja päätyseinälläkin on pikkuikkuna, joten ei ole vielä mitään hajua mitä sinne tulee vai tuleeko mitään. Nojatuolin kohtalo ratkaistaan vasta kun on sohva paikallaan, mutta periaatteessa varmaan siihen keittiön ja olohuoneen väliin sen voisi laittaa. Sohvapöytää mitää miettiä, pariin vuoteen meillä ei sellaista ole ollut. Haastavaa on.

      Poista