lauantai 16. maaliskuuta 2013

Ensimmäiset tapetit

Tänä aamuna ei meinannut napostella remppa yhtään eikä lapsetkaan olleet innoissaan hoitoon lähdössä. Päätettiin ottaa vähän rennommin ja mentiin viettämään koko perheen yhteistä laatuaikaa Ogelin K-rautaan ;) Meidän oli tarkoitus vain vilkaista vähän lattioita, mutta ensimmäinen pysähdys oli tekstiiliosastolla josta mukaan tarttui kiva pastellivaaleanpunainen tyyny hintaan 4.50eur. 


Koettiin pieni kriisi kun tytär ei olisi jatkanut millään matkaa ilman änti bööts -mattoa, mutta selvittiin kuin selvittiinkin eteenpäin (ilman mattoa). Tapettiosastolla tuli vastaan tapetti johon olin ihastunut joskus Vepsäläisen myymälässä, mutta en ollut vielä ehtinyt selvittää mitä mallistoa se on tai mistä löytyy. Kun sen näin, tuli heti ajatus siitä mihin se sopii täydellisesti ja mies hyväksyi ehdotuksen yhtä nopeasti joten pakattiin samantien kaksi rullaa matkaan. 


Mukaan tarttui myös pari mallipalaa, joista harmaat hylättiin heti kun ne laitettiin seinään. Tätä Fionan mustavalkoista pitää vielä vähän makustella. Periaatteessa olen lastenhuoneen tapetin jo valinnut, mutta ei tämäkään huono ole.


Iloisen Mäkkäripysähdyksen jälkeen puolen päivän aikaan mentiin taas rempalle. Viisi tuntia seinien tasoitusta sai minut mielessäni vannomaan, että tätä hommaa en kyllä enää tämän kodin seinien jälkeen ikinä tee. Näitä tosin joutuu varmaan vielä jonkun aikaa hinkkaamaan - hitsi miten ne nyt taisteleekin siloista pintaa vastaan... Välipalana asennettiin yläkerran kattoon viime kesän asuntomessuilta ostettu Kupu-palovaroitin.


Päivän päätteeksi päättettiin vielä malttamattomina laittaa nopeasti uusi tapetti seinään. Designers Guildin Crayon on siis mallin nimi, ja miten ihanan helppoa sen kanssa tapetointi oli! Ollaan nykyiseen asuntoon laitettu useammankin firman tapetteja ja tämä vei kyllä voiton helppoudellaan. Tosin onhan se kokemuskin tässä hommassa koko ajan kasvanut. Tapettipöytä oli mainio, vaikkakin ehkä hieman eksoottinen: väliaikainen taso portaiden yllä seinien laittoa varten. Huomatkaa miehen tänään asentama uusi "maalaisromanttinen" porraskaide, heh.


Tapetti on tosi ihana! Eikä tullut siis lastenhuoneeseen, vaan yläaulaan. 


Mä niin tykkään. Eikä sitä yhtään vähennä se tunne että joku kohta on taas saatu ihan valmiiseen pintaan asti.


p.s. Facebookissa ei blogin uusi ilme kirvoittanut tykkäyksiä, mutta tällä mennään ainakin jonkun aikaa koska itse tykkään, sorry ;)

p.s.2. Eilen saatiin rahat nykyisestä kodista. Ollaan siis virallisen epävirallisesti suorastaan asunnottomia pari päivää. Ja ihan kohta talonomistajia! Kolme viikkoa muuttoon, huh.

34 kommenttia:

  1. Lauantai-iltaa! :)

    Mulla on mennyt blogin uusi ilme -juttu ohi ja tykkään oikein paljon uudistuksesta ja sen yleisfiiliksestä! Sopii sun blogiin! Pienenä miinuksena, nuo vaaleammat värit (lähinnä keltainen ja roosa) tekstinä eivät erotu mun ruudulla ilman siristelyä. :) Keksipä siihen mun iloks jotain ratkaisua... ;)

    Oon ehdottomasti laadukkaiden tapettien kannattaja, kyllä niillä saa niin ihanasti ilmettä! Crayon sopii yllättävän hyvin teidän talon fiilikseen! Siis sanon yllättävän, koska en ollut aiemmin ajatellut sitä kuin lastenhuonetapettina. :)

    Mitäs olitkaan valinnut lastenhuoneeseen? Tuo mallipala ei mulla ihan täysillä lähde, jotenkin tulee liian levottoman kulmikas tunnelma. Mutta eipä mulla ole kyllä päässä sun kokonaisvisiotakaan, että kommentti voi siinä mielessä mennä ihan metsään... Jos nyt mielipidettä edes kaipasit...

    Mukavaa illanjatkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iltaa, iltaa :)

      Tarkennuksena varmista, että siis tuossa bannerissa ei näy nuo pikkutekstit kunnolla? Jotkut näistä muutoksista on kyllä tosi vaikeita, kun eri koneet ja selaimet näyttää niitä ihan eri tavalla. Mullakin tää oma blogi näyttää työkoneella ihan kummalta, siihen verrattuna mihin olen kotikoneella tottunut! Mutta siis kiitos palautteesta! Pitää koittaa jos saan jotkut muut värit itselle mieleiseksi ja sulle näkyväksi :)

      Mun mielestä meillä on ollut muitakin laadukkaita tapetteja (esim Sandberg ja Esta), mutta tää oli ihan omaa luokkaansa. Tosin useimmat mitä on laitettu on ollut non-voweneita, tämä oli ihan tavallinen. Ehkä kuitenkin sitten vanha parempi..? En mäkään tuota lähtisi olohuoneeseen laittamaan, mutta ei se ihan sidottu lastenhuoneeseen sitten kumminkaan ole ;) Meidän aulasta tosin on nyt tulossa aikamoinen lastenhuoneen jatke kun siihen vielä tuo liitutaulumaalikin suditaan :)

      Lastenhuoneeseen olen ajatellut niitä Miss Printin pikkupuita. Mielipiteitä otan aina mielellään vastaan! Vaikka niitä on varmasti vaikea antaa, kun ei tosiaan voi tietää mitä kaikkea muuta olen suunnitellut :) Mutta mulla on osittain sama fiilis tuosta mallipalasta kuin sulla. Joku siinä vähän hiertää. Ehkä se sitten kannattaa vaan suosiolla unohtaa, vaikka siinä jotain tosi kivaakin on.

      Kiitos samoin!

      Poista
    2. Joo just bannerissa ja sitten tuo viikonpäivä, päivämäärä jne, joka on ennen tekstiä.

      Ai tuo ei ollut non-woven? No, hyvään saumaan sattui helppo tapetti joka tapauksessa, kun ei tuo varmaan ole niitä miellyttävimpiä tapetointipaikkoja tuo portaikko... ;)

      Poista
    3. Tuota päivämääräpalkkia mä just vahvensin, ennen se oli vielä hailakampi ;) Mietiskelen!

      Ei ollut non-woven. Vähän mietitytti, mutta onneks otettiin. Mun pitää alkaa kuljettaa laajempikulmaista objektiivia mukana, niin näkyy paremmin miten nää kohteet sijoittuu... Tuossa siis vaan tapetointipöytä on portaiden yllä, tää seinä on ihan lattian päällä yläaulassa :)

      Poista
  2. Kivat on tapetit ja tuo maalaisromanttinen portaankaide;) Tiedän tuon tunteen: tasoitushommissa tulee luonnollisesti mitta täyteen. Kellarin tasoitushommistajo ihan mielellään maksoi(mitä maksoi), kun oli raksa-aikanat itse tasoittanut pari ekaa kerrosta:)Levollista sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee, pitäiskö kaide jättää paikoilleen? ;)

      Mua vähän huvittaa ajatus siitä, että itse on huhkinut seinät kaikkiin edustustiloihin ja sitten kellariin otetaan ammattilaiset :) Tosin teidän kohdalla eipä tuossa tietenkään ole kyse mistään kellarivarastosta, mikä mulle siis ekana tuli mieleen! Joo, hullua hommaa tuo tasoitus kyllä on. Jossain vaiheessa se on vaan luovutettava. Kiitos samoin, kiva kun kommentoit!

      Poista
  3. Pirteä keväinen ilme sun blogilla. :) Keltainen "Elämää" näkyy ihan mukiinmenevästi, mutta tosiaan postauksen päivämäärä ei näy edes siristelemällä. Mutta noin muuten tykkään tosin paljon, kuten sanoin niin keväinen ja pirteä look <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irina! Johan nyt on, mulle se näkyy tällä koneella ja tällä selaimella ihan selkeästi. Pakko kyllä tehdä sille jotain, kiitos kun kerroit!

      Poista
  4. Voi, hienolta näyttää tuo tapetti portaikossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sini! Ihana päästä kohta taas katsomaan miltä se tänään näyttää :) (vaikka sitä remppaosuutta en niin kovin odotakaan...)

      Poista
  5. Löytykö tuota Fionan tapettia sieltä ogelin k-raudasta? Oliko eri värejä? Ajateltiin laittaa lastenhuoneeseen sitä versiota, jossa on vain kuvioiden ääriviivat mustalla.. Valmistajalta saatiin niin pieni koepala, että siitä on vaikee hahmottaa mitään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se ääriviivaversio onkin kivempi, sitä mäkin olen valmistajan sivuilla katsonut. Tämä on Ogelista ja joku toinen väri oli myös, mutta tuota nimenomaista en nähnyt.En tosin vannomaan mene :)

      Poista
    2. Mäpäs huutelen tähän, että Ogelin K-raudassa oli ainakin pari viikkoa sitten sitä ääriviivallistakin :)

      Poista
    3. Täytyy käydä vilkaisemassa ;)

      Poista
    4. On sitä Hanna sitten varmaan, ei vaan osunut mulla silmään! Lapset tosiaan mukana, niin se keskittyminen oli vähän mitä oli... ;)

      Toivottavasti Eedith löydätte! Olishan se paljon kivempi saada tuolta suoraan kuin lähteä tilailemaan.

      Poista
  6. Ihanalta näyttää uusi tapetti! Mut pitäis laittaa sun harmaa-kouluun, sillä mä en vaan saa sitä meille/omiin silmiin asettumaan. Mutta aina kaikilla muilla se näyttää niin nätiltä ja kauniilta. Mä en tajuu... Tuotakaan tapettia en varmasti ois huomannu, mutta sun esittelemänä se on todella nätti!

    Mäkään en näe tuota päivämääräosiota kunnolla. Mut en oo antanu sen aikasemmin häiritä kun oon luullu sen johtuvan mun hajataitosta. Siis jos muillakin on vaan silmissä vikaa... :DD

    Ja tyyny! Mäkin kävin eilen keskustassa asti kaupoilla ja tyynyhän se oli joka sieltä piti kotiin raahata. Kohta en kestä itekkään tätä... hah:)

    Ja ihanaa edistymistä talossa! Kohta päästään tupareihin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon <3 Mä just mietin, että munhan piti laittaa vain mustaa ja valkoista, mutta aina päädyn sit kumminkin harmaaseen! Sun pitää tulla meille tekemään yksi huone ilman harmaata, niin mä voin valita ne harmaat teille. Ellei sitten päädytä tekemään molempiin (tyynyillä) pehmustetut huoneet ;D

      Mun hajataitto on sitten varmaan erisorttista, kun nuo näyttää =) Voi voi, ei taida sitten keltaisen kanssa onnistua. Minttua kokeilin, se näkyis varmaan paremmin, mutta pää on vielä jumittunut tuohon keltaiseen... Hetki menee, mut mietin ratkaisua :)

      Heh, tuparit on varmaan vuoden päästä... No ei, yhet voi pitää muuton kunniaksi ja sitten joskus rempan valmistumisen kunniaksi toiset!

      Poista
  7. Mä tykkään sun uudesta banskusta. :)
    Ja voi että, kolme viikkoa enää... Ihan mahtia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, kiitos!
      Mahtia ja kamalaa. Mihin ne edelliset kolme viikkoa katosi? :)

      Poista
  8. Magee tapetti! En ole tuollaista ennen nähnytkään. Ja minäkin tykkään näistä uusista karkkiväreistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla Ogelin K-raudassa näytti olevan paljon sellaisia tapetteja hyllyssä mitä yleensä on vaan tilausvalikoimassa. Kyllähän ne erilaiset tällä tavalla tulee huomatuksi paremmin, kun ei ole aikaa selata niitä kirjoja :)

      Kiitos :)

      Poista
  9. Me laitoimme keskimmäisen lapsen huoneeseen tuota numerotapettia, mutta pelkillä ääriviivoilla. Siitä tuli tosi kiva: antaa ilmetta huoneelle, mutta ei hallitse liikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostimme muuten tuon tapetin Espoon Starkin poistosta huimaan 10€/rulla hintaan.

      Poista
    2. Oho, oottepa tehneet tosi löydön!! =)

      Kiva kuulla että numerotapetti miellyttää edelleen seinälle laitettuna. Tuota ääriviivaversiota pitää uudestaan harkita.

      Poista
  10. Ompa ihana tuo numero tapetti! En tiedä onko sitten kuinka hallitseva isona pintana mutta kerrassaan hauska. Iso kuvioisissa tapeteissa on sellaista ihanaa rohkeutta ja vahvuutta.

    Seinien tasoitus on ensin hauskaa ja sitten se muuttuu to-della ärsyttäväksi. Ja sitä voisi tehdä loputtomasti.. huoh.

    Ja tuo harmaa "käsin piirretyn" näköinen koukero tapetti on kanssa todella ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mallikuvissa tuosta numerotapetissa näyttää kivalta ääriviivaversio, jota tässäkin ketjussa on useampi kommentoinut. Isot kuviot ja vahvat värit on hienoja tapeteissa silloin kun ne osuu, mutta voi käydä nopeasti ärsyttämäänkin... Tosin ainahan sen voi sitten uudestaan vaihtaa jos nyppii :)

      Musta tuo tasoitus oli hauskaa ehkä ekat 5min, sen jälkeen se on ollut vain superärsyttävää. Tekisin mitä tahansa muuta mieluummin!! Tarkennan, se hiontaosuus siis ei miellytä. Se aineen levitys on ihan jees jonkun aikaa ;)

      Kiitti! Seinä sykähdytti taas kun sen näin, joten kyllä se oli oikea valinta :)

      Poista
  11. Hahaa! Olipas yllätys, että numerotapetista löytyi pöllö ;)

    Kivasti näyttää remppa edistyvän teillä. Itsekin olen tänään maalannut ja tapetoinut, vielä on keskeneräistä, bloggailen sitten valmista :)

    Nymmää jatkan lueskelemista, että mitäs muuta Puistolassa on tapahtunut!

    N

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka enää en ole edes pöllöjä bongaillut! Jotkut asiat vaan seuraa... ;)

      Tää varmaan hämää kun näkee tapettia seinässä, kun jostain edelleen puuttuu koko seinätkin, heh. Edistyyhän se kuitenkin, vaikka tuskaisen hitaalta tuntuukin, kun taistellaan aikaa vastaan.

      Mä en malta odottaa että näen mitä kaikkea ihanaa sä olet teidän kotiin laittanut!

      Poista
  12. Höh, en ole näköjään kommentoinnut tätä postausta. Tai itseasiassa kommentoin useampaankin kohtaan, mutta pelkästään ajatuksissani ;D

    Tykkään paljon tästä uudesta ulkoasusta. Ihanan raikas ilme. Miulla muutes näkyy päivämääräkin hyvin. Oon huomannut värien näyttävän todella erilaisilta eri näytöiltä. Oon päättänyt, että omalla koneella näkyvät värit on ne "oikeat" ;)

    Meidän pitäisi jossain vaiheessa tapetoida huoneita uudestaan. Silloin remontin yhteydessä valittiin vaan jotkut halvat ja kivat yksiväriset. Nyt vois keksii jotakin erilaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mä taas olen vastaillut ajatuksissani... :)

      Kiitos, kiva kuulla! Nää on tosiaan niin näyttökohtaisia eroja. Mustavalkoinen olis ainut varma kaikilla näkymään. Ja perusfontti. Mut olishan se kiva että edes suurin osa näkis :)

      Poista
  13. Mahtavia printtejä olette valinneet! Tapettihommien lopputulos on kyllä aina tekijällensä kiitollisinta, muutos on niin mieletön. Kuvut löytyy myös meiltä, turvallisuus ennen kaikkea ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni! Totta tuo, tapetilla saa hetkessä ihan eri ilmeen tilaan! Ja onneksi tästäkin tuli nyt sitten mieluinen muutos ;) Hah joo, Kuvut ostettiin meillekin ihan pelkästään turvallisuus mielessä ;D

      Poista
  14. Käyppäs tsekkaamassa Metsälän Pintavärin valikoima, sielläkin on ihania tapetteja! Itse käyn siellä, se on pieni myymälä mut Boråsin tapetteja saa sitä kautta näppärästi!

    VastaaPoista
  15. SIIS MITEN MULTA ON MENNY TÄÄ IHAN OHI???? TÄYDELLINEN TAPETTI!!! <3 Nyt taitaa tullakkin tenkkapoo.... olin miettinyt siis sen mintun harlekiinin roopelle mutta tää vie ehkä voiton siitä! Ja sopis hyvin yhteen sen halfmoonin kanssa!!! AIJAIJAI IHANA!!!

    VastaaPoista